14. 11. 2011

Dentální klenota (Šperk na zubu)

Ahoj, včera jsem přemýšlela o životě. Co se dělo a tak, vzpomněla jsem si na sestřenku Lucku :o)
Jednou jsem se jí zeptala, co se jí to tam třpytí. Ukázala mi zuby a měla tam nalepený třpytivý kamínek. Říká se tomu dentální klenota neboli šperk (ozdoba) na zubu.
Pokud máš krásné zuby už od dětství/přírody a chceš si je nějak ozdobit, klidně můžeš! Čti dál a dozvíš se více.


- Určitě by nebylo pěkný kdyby jsi měla žluté zoubky a na tom nalepený kamínek, proto sem vložím odkaz, jak a čím vybělit zoubky do měsíce. Opravdu to funguje, používáme to všichni z rodiny > SEM

Před upevněním/lepením zubního klenotu:
Zajdi si k svému zubaři a poraď se s ním s výběrem zubu i klenotu. Zubař ti zkontroluje zub, na kterým chceš mít připevněný kamínek. Zda je zdravý a nepotřebuje ošetřit neboli i vytrhnout.

Bude to bolet?
Vždy si klademe tuhle otázku před návštěvou zubaře.
Ne nebude, upevnění klenotu na zub vůbec nebolí a nic necítíš. Nic se nevrtá, nic se netrhá. Jen se lepí :)
Hlavně si pečlivě vyčisti zuby.

A čím se to lepí?
Po celé ústní hygieně se nalepí klenot na určený zub pomocí ADHEZIVNÍ LÁTKY. Podobnou látkou se lepí i rovnátka. Ničeho se nemusíš bát, zubní sklovinu ti to nezničí :o)

Mohu si kamínek sundat/vyměnit?
Může se stát, že při jídle ti může upadnout, ale nemělo by se to stát. Jak by to asi vypadalo, kdyby se odlepily i rovnátka, že? :D Kamínek lze sundat i vyměnit.

Jak dlouho klenot na zubu vydrží?
Šperk může držet poměrně dlouho, pokud se klenot uvolní, je možné jej opět přilepit.
Je velká škála barev i tvarů
Jaký je můj názor?
- Pokud jsou zoubky krásně bílé a je tam nalepený stříbrný kamínek tak je to opravdu krásné. Sestřence to nemálo slušelo :o) Já bych dotoho klidně šla..

10 komentářů:

  1. Čau, Tady Prcek, no dobré no :D co tebe nenaoadne :D

    OdpovědětVymazat
  2. No já bych si asi na zuby klenot nelepila ale každý má jiný styl ;-) .. Moje sestřenka tam malý kamínek má :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Já to mohla mít, jenže jsem viděla určitou podobiznu a vypadalo to šíleně, takže jsem to vyloučila :]

    OdpovědětVymazat
  4. Je to hezký, ale...příjde mi to jako kaz...když tě někdo uvidí z dálky, tak si řekne, že máš kaz :/ No ale jestli máš hezký, bílý zuby, tak proč ne, že? :D Já nevím, otázka vkusu, taky záleží na barvě, cokoli mimo tmavé až černé bych si na zub klidně nalepila :D

    OdpovědětVymazat
  5. ajaj..no moje teta to má ale už je trošku starší, a když si chce čistit zuby tak je to v pohodě..ale nesmí se toho dotknout je to blbí na sotik hnedka ty to muže upadnou.. :D taky jsem o tom uvažovala ale radči si to nedám :D 100x lepší radči piercing než si kazit zuby nečim takovim ;) tot všeééé

    OdpovědětVymazat
  6. Jo to se mi docela líbí :) Je to takový pěkný :) Hlavně ta hvězdička :)

    OdpovědětVymazat
  7. No,nevím..moc se mi to nelíbí..

    OdpovědětVymazat
  8. Myslím si že každý na to má jiný názor,já osobně sem to vyzkoušela a moc hezky to vypadá pokud má žena pěkné zuby a je to štříbrný lesklý kamínek vyapadá to naprosto úchvatně a vůbec jako kaz..při úsměvu je to krásný a hned si všimnete že při úsmívání či mluveni si toho z mnoha lidí každý všímá..A rozhodně jak si každý myslí že si s tím nejdou čistit zuby tak naopak,tlačila sem na to a kamínek držel takže rozhodně to není tak že nejdou čitit zuby :)) Doporučuji :))

    OdpovědětVymazat